miercuri, 2 mai 2007

încă o perspectiva despre preselectie.

A venit martea trecută si momentul îndelung asteptat: prezentarea.
Cand am ajuns am vazut ca o echipa se retrasese din concurs, confirmarea a faptului ca institutiile romane nu au foarte  mare priză la tineri (si nici la celelalte categorii de public, daca e sa tinem cont de sondaje).  Dacă "perioadele de echilibru favorizează creşterea puterii impersonale a instituţiilor statului, autoriatea conducătorului derivând din procesele de legitimare legal-raţională. Perioadele de dezechilibru favorizează personalizarea puterii prin concentrarea ei în mâinile unui lider inspirat care să o folosească în scopul realizării marilor obiective naţionale." / Nicolae Frigioiu-Imaginea publică a liderilor şi instituţiilor politice, Bucureşti, editura comunicare.ro, 2004, p 29.
Creşterea sprijinului pe care îl acordă cetăţenii instituţiilor e cel mai important pas în direcţia echilibrului. 
Un singur om nu poate face munca unei întregi echipe şi o echipă   
care acţionează pentru popor nu poate funcţiona eficient fără  
sprijinul.. poporului (oricât de evident ar fi, trebuie repetat până înţelegem şi aplicăm).
Revenind la prezentare, ea ne-a oferit o ocazie foarte importantă. Nu doar ocazia de a întâlnirii cu juriul, ci şi ocazia de a afla ce mai avem de învăţat, ce trebuie îmbunătaţit. Şi de a vedea cum se comportă cei aflaţi de partea cealaltă a mesei.
Cu lecţiile cele noi mergem mai departe, ne cunoaştem acum mai bine ca echipă, ştim mai clar care sunt punctele noastre forte şi cele slabe. Şi, în cuvintele Aurei, "..cred ca asta ne-a antrenat pentru competitia adevărată. Abia o aştept!"
Andra

Niciun comentariu: